Ristaffel med alverdens topping - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 600 gramsvinekoteletter
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 dlvand
  • 0.3 dlingefærshot eller frisk ingefær
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 stkæble
  • 100 gramedamamebønner
  • 150 gramananas i stykker
  • 100 grampeanuts
  • 50 gramkokosmel
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ristaffel med alverdens topping - til to dage

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Ristaffel smager virkelig godt og er mega hyggelig både at lave og spise, når alle kan sammensætte deres egen yndlingstallerken. Her har vi lavet en version med svinekød, lækker kokossauce med karry og masser af tilbehør. Opskriften er ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 600 gramsvinekoteletter
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 dlvand
  • 0.3 dlingefærshot eller frisk ingefær
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 stkæble
  • 100 gramedamamebønner
  • 150 gramananas i stykker
  • 100 grampeanuts
  • 50 gramkokosmel
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skræl løget og giv det en snurretur i minihakkeren eller skær det i tern med en kniv. Steg dem sammen med karryen i lidt olivenolie på en pande.

3. Skær imens svinekødet i mindre tern og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Lad kødet stege sammen med løg og karry og tilsæt kokosmælk og vand, når kødet har taget lidt farve.

4. Tilsæt ingefærshot lidt efter lidt og smag til undervejs, så saucen ikke bliver for stærk. Bruger du frisk ingefær, skal du blot skrælle et par centimeter og rive det på den fine side af et rivejern. Tilsæt det til saucen lidt efter lidt og smag til. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand og smag til med salt og peber.

5. Skyl og skær æblerne i mindre stykker. Tilbered edamamebønnerne ved at hælde kogende vand over dem, så de tør op. Hæld saften fra ananasstykkerne og hæld dem i en skål. Hæld peanuts og kokosmel i hver sin skål.

6. Stil det hele på bordet i små skåle sammen med karrysauce og ris. Så kan alle sammensætte deres yndlingstallerken.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler i mindre stykker. De kan også røre i sovsen og smage den til.

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge som topping til ristaffel. Brug f.eks. ærter, syltet frugt, forårsløg, rosiner m.m.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre