Ristaffel med karrysovs, kotelettern og topping

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramnye danske kartofler
  • 2 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 4 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 terningsvinebouillon
  • 340 gramherregårdskoteletter
  • 30 gramkokosmel
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 160 gramananas i stykker
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ristaffel med karrysovs, kotelettern og topping

I samarbejde med

Der er noget mega hyggeligt over ristaffel! Her har vi lavet en udgave med kotelettern vendt i karrysovs og serveret med ristet kokosmel, ananas, rød peberfrugt og ærter som topping. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramnye danske kartofler
  • 2 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 4 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 terningsvinebouillon
  • 340 gramherregårdskoteletter
  • 30 gramkokosmel
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 160 gramananas i stykker
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl kartoflerne. Skær det hele i grove tern.

3. Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits karry, spidskommen, løg, hvidløg og kartofler. Tilsæt kokosmælk, vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 minutter. Blend herefter sovsen med en stavblender og smag til med salt og peber.

4. Skær koteletterne i mellemstore tern. Varm en pande op med lidt olivenolie og svits koteletternene. Krydr med salt og peber og vend dem i karrysovsen.

5. Rist kokosmelet på en tør pande til det får lidt farve. Overhæld ærterne med kogende vand. Skyl peberfrugten, fjern kernehuset og skær i små tern. Anret kokosmel, ærter, peberfrugt og ananas i små skåle.

6. Server kødet med karrysovsen, de dampende varme ris og topping. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme vand, ris og salt i en gryde og fylde topping i skåle.

Ekstra smag: Tilsæt mere karry til sovsen og servér friskhakket chili, koriander og mangochutney som tilbehør.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre