Ristaffel med karrysovs, tofu og lækker topping

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskkarry
  • 300 grambroccoliblanding
  • 2 dlvand
  • 1 dåsekokosmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkæble
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 6 stkforårsløg
  • 50 gramrosiner*
  • 100 grampeanuts
  • 50 gramkokosmel
  • 200 gramtofu
  • 1 spskøsterssauce
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ristaffel er en rigtig 80er-klassiker, der smager virkelig lækkert. Her har vi lavet en vegetarisk udgave med tofu, sovs med masser af smuglergrønt og lækker topping, som også kan varieres alt efter, hvad du har i køkkenet. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele groft. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits karry, løg og hvidløg.

3. Tilsæt broccoliblandingen, vand, kokosmælk og bouillon og lad det hele simre i ca. 15 min. Blend herefter sovsen med en stavblender og smag til med salt og peber.

4. Skyl æblet, peberfrugten og forårsløgene og skær dem i små tern. Anret æbletern, peberfrugt, forårsløg, rosiner, peanuts og kokosmel i små skåle.

5. Skær tofuen i små tern. Varm en pande op med olivenolie og steg tofustykkerne gyldne. Tilsæt østerssauce og steg stykkerne ved høj varm i ca. 5 min. til østerssaucen bliver tykkere og karamelliserer. Vend tofuen op i karrysovsen eller server den som topping i en skål ved siden af.

6. Server karrysovsen med dampende varme ris og topping i små skåle. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme toppingen i små skåle. Mere smag: Top med mangochutney.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre