Ristaffel med kylling i karry

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskkarry
  • 400 gramfrosne suppeurter
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 3 dlkogevand
  • 1 stkæble
  • 50 gramrosiner*
  • 100 grampeanuts
  • 50 gramkokosmel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der er noget vildt hyggeligt ved ristaffel! En 80er-klassiker der stadig smager absolut glimrende i 20erne. Her har vi lavet en udgave af den klassiske ristaffel med kylling i karry og selvfølgelig valgfri topping anrettet i små skåle. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Kom kyllingefileterne i en gryde med letsaltet vand og lad dem koge i ca. 10 min. Gem kogevandet til karrysovsen.

3. Hak hvidløg fint og svits det i en dyb gryde sammen med olivenolie, karry og suppeurter. Tilsæt kokosmælk og bouillon og lad det hele simre i ca. 15 min.

4. Tilsæt kogevandet fra den kogte kylling og blend herefter sovsen med en stavblender. Smag til med salt og peber og evt. mere kogevand og karry, alt efter smag.

5. Pluk kyllingekødet i mindre stykker og tilsæt dem til karrysovsen.

6. Skyl æblet og skær det i små tern. Anret æbletern, rosiner, peanuts og kokosmel i små skåle.

7. Server kylling i karry med dampende varme ris og topping i små skåle. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine anrette toppingen i små skåle og hjælpe med at smage sovsen til. Ekstra smag: Tilsæt ekstra karry eller chiliflager.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre