Rodfrugtchips

Ingredienser

( 1 portion )

Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Rodfrugtchips

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Rodfrugtchips er virkelig lækre og en god måde at få brugt rester af rodfrugter og mindske madspild. Vi har lavet dem i ovnen, men vil du ha' ekstra sprøde og syndige chips, kan du frittere dem i rapsolie eller lign. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i helt tynde skiver - ca. 1 mm. i tykkelsen. Det er klart nemmeste at bruge et mandolinjern (pas på fingrene!), som kan købes i de fleste isenkræmmerbutikker og velassorterede supermarkeder. Men du kan også sagtens bruge din bedste og skarpeste kniv.

3. Vend skiverne godt rundt med lidt olivenolie i en skål og fordel dem herefter i et lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan sagtens bage flere bageplader ad gangen. Drys lidt salt eller andre krydderier over chipsene.

4. Bag rodfrugterne i ca. 30 minutter, eller til de er blevet "krøllede" og sprøde. Husk at vende dem undervejs. Husk, at rodfrugtchipsene først bliver rigtig sprøde, når de køler helt af.

5. Vil du stege chipsene i stedet, skal du sørge for, at de er så tørre som muligt. Dup dem evt. med lidt køkkenrulle eller brug et gammelt viskestykke, der må få rødbedefarve! Hvis rodfrugterne er for våde, risikerer olien at sprøjte. Opvarm olien i en dyb pande eller gryde. Når det syder, når du stikker en skive rodfrugt i olien, er den varm nok. Steg rodfrugterne i et minut eller to, til de er gyldne. Vend dem evt. undervejs. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og drys med salt.

Tip

Selvom rodfrugtchipsene er mega gode og hurtigt bliver spist, så kan det jo ske, at du får lavet så mange, at de skal tilbringe et par dage i en beholder med tætsluttende låg. På et tidspunkt vil de blive bløde, men så giver du dem blot en tur i ovnen, og de er hurtigt sprøde og lækre igen :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre