Rødbedesalat med pære, mandler, spinat, persille og feta

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Salat
  • 300 gramfriske rødbeder*
  • 2 spskolivenolie
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 1 spsksukker
  • 75 grammandler*
  • 2 stkpære
  • 150 gramfriske spinatblade*
  • 1 pottebredbladet persille
  • 200 gramsalatost i blok
  •  salt
  •  peber
  • Dressing
  • 1 stkcitron
  • 0.5 spskdijonsennep
  • 1 spskakaciehonning*
  • 2 spskolivenolie
  • 1 tsksalt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en fyldig rødbedesalat, hvor vi bager rødbedestykker i ovnen og blander dem med spinat, pære, ristede mandler, feta og hakkede persille. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skræl rødbederne og skær dem i tern. Vend dem med olivenolie, eddike, sukker, salt og peber og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter. Lad dem køle lidt af og bland dem med salaten.

2. Rist mandlerne på en tør pande til de bliver lysebrune. Husk at ryste dem lidt undervejs. Køl dem af på en tallerken og hak dem groft.

3. Skyl pærerne og skær dem i både. Skyl spinaten og hak persillen fint.

4. Bland saften fra en citron med sennep og honning og rør det hele godt sammen. Tilsæt olivenolie og smag til med salt og peber - og måske en anelse mere honning.

5. Anret spinat på et fad og top med pære, rødbeder, mandler, hakket persille, smuldret salatost og dressing.

6. Server salaten til grillmad eller tag den med til buffeten til klassefesten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande dressingen. De kan også skære pære i både.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre