Rødbedesuppe med æble og croutoner

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 gramgulerødder
  • 300 gramkartofler
  • 600 gramfrisk rødbede
  • 2 stkløg
  • 1 stkæble
  • 2 tskspidskommen
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramgræskarkerner
  • 1 stkgroft flute
  • 1/2 stkcitron
  • 1 dlskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rødbedesuppe med æble og croutoner

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Rødbedesuppe er måske ikke den flittigste gæst ved middagsbordet hjemme hos jer. Det var den heller ikke hos os, før vores unger smagte denne udgave. Den er de ret vilde med! Velbekomme :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 150 gramgulerødder
  • 300 gramkartofler
  • 600 gramfrisk rødbede
  • 2 stkløg
  • 1 stkæble
  • 2 tskspidskommen
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramgræskarkerner
  • 1 stkgroft flute
  • 1/2 stkcitron
  • 1 dlskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl gulerødder, kartofler og rødebeder og skær det hele i grove tern. Stil til side.

2. Hak løget fint. Vask æblet og skær det i tern. Steg nu løg- og æbletern under omrøring sammen med spidskommen i lidt olivenolie i en stor gryde. Giv det et par minutter, men uden det tager farve. Har du lidt bladselleri, er det også lækkert at skære i tern og stege med! Tilsæt vand, gulerødder, kartofler, rødbeder og bouillon og bring i kog. Lad suppen simre under låg i ca. 25 minutter.

3. Imens suppen simrer, rister du græskarkernerne på en tør pande og stiller dem til side. Skær herefter en 1/4 af flutet i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs. Skru varmen ned til 185 grader og varm resten af flutet.

4. Blend suppen med en stavblender. Du kan også bruge en almindelig blender, men fyld den kun halvt op og læg evt. et viskestykke over som låg - ellers kan suppen "eksplodere" pga. varmen. Og undlad at bruge dit fineste viskestykke. Rødbedesaft er MEGET rødt :o)

5. Smag suppen til med salt, peber og lidt citronsaft. Du kan også tilsætte lidt mere bouillon, hvis du synes. Er suppen for tyk, giver du den lidt mere vand. Og skal der være fest i det lille hjem, kan du også tilsætte lidt fløde. Server i skåle med skyr, ristede græskarkerner og brødcroutoner på toppen. Velbekomme :o)

Tip

Har du rødbeder tilovers kan du bruge resten i løbet af ugen. Skræl dem, skær dem i stave og vend dem med olivenolie og salt og peber og bag dem i ovnen ved 220 grader varmluft i ca. 40 minutter. Så får du super lækre rødbedefritter. Og bare for en ordens skyld: Rødbederne, du skal bruge, er den friske og hele slags fra grøntafdelingen. Bare så du ikke lige pludselig står med en suppe lavet ef rødbeder fra glas. Det bliver ikke helt det samme.. :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre