Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Mums for en lækker og nem vegetarret! Røde linser i peanutsauce med hakkede tomater og frisk spinat serveret med bagte søde kartofler. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 150 gramrøde linser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskkarry
- 1 dåsehakkede tomater
- 1 dåsekokosmælk
- 650 gramsøde kartofler
- 75 gramspæde spinatblade
- 2 spskpeanutbutter
- 1 stklime
- 1.5 dlgræsk yoghurt
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skyl de røde linser. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele fint.2
Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen og karry. Tilsæt røde linser, løg og hvidløg og lad det stege under omrøring i 3-5 min. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk og lad det simre i ca. 25 min.3
Skræl de søde kartofler og skær dem i små tern. Vend dem i olivenolie, salt og peber og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 20 min.4
Skyl spinaten. Rør peanutbutter i linsegryden og tilsæt spinaten lige inden servering. Smag til med salt og peber.5
Server de røde linser i peanutsauce med bagte søde kartofler og top med limesaft, græsk yoghurt og evt. friske koriander, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle de søde kartofler.
Ekstra smag: Top med friske koriander.