Rødspætter med hjemmerørt remo

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkartofler
  • 175 grampickles
  • 2 spskmayonnaise
  • 1/2 tskkarry
  • 50 gramrugmel
  • 250 gramrødspættefileter
  • 1 pottedild- kan udelades
  • 300 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rødspætter med hjemmerørt remo

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Lækre rødspættefileter vendt i rugmel og med hjemmerørt remo på toppen - super nemt og mega lækkert. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramkartofler
  • 175 grampickles
  • 2 spskmayonnaise
  • 1/2 tskkarry
  • 50 gramrugmel
  • 250 gramrødspættefileter
  • 1 pottedild- kan udelades
  • 300 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter, eller til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel.

2. Bland imens pickles med mayonnaise og karry. Smag til med salt og peber og stil til side.

3. Hæld rugmelet ud på en tallerken og vend det rundt med lidt kværnet salt og peber. Vend rødspættefileterne i melet, til de er dækket på begge sider. Steg rødspættefileterne i en blanding af smør og olivenolie på en pande med slipletbelægning, til de er smukt lysebrune. Vend dem forsigtigt undervejs og stil dem til side på en tallerken. Gør endelig ikke panden ren!

4. Når kartoflerne er møre, hælder du vandet fra og steger de nykogte kartofler på panden, til de er blevet lysebrune og dufter dejligt. Krydr evt. med lidt salt og peber og vend til sidst med hakket dild. Tag evt. et par stykker fra inden, hvis ungerne ikke er så glade for grønt på deres kartofler.

5. Server rødspættefileterne med hjemmerørt remo på toppen, kartofler og skrællede gulerødder skåret i stave som gnavergrønt. Velbekomme :o)

Tip

Vi har regnet med 250 gram friske rødspættefiletter til 2 voksne og 2 børn - det svarer til en af de blå pakker med frisk fisk fra supermarkedet. Så vil der være ca. 1-2 rødspætter pr. person og kartofler og gnavergrønt for resten. Er I ekstra sultne, så napper du selvfølgelig bare lidt ekstra fisk med hjem.



Pickles fås i de fleste større supermarkeder i små plasticbøtter fra bl.a. K-salat, Graasten Salater m.fl. og findes på køl ved siden af frokostsalaterne (hønsesalat, makrelsalat osv.). Kan du ikke finde pickles, napper du selvfølgelig bare en almindelig omgang remo :o)



Husk i øvrigt at gemme et par kartofler til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre