Hjemmepaneret fiskefilet med persillesovs, porre og æble

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkartofler
  • 3 stkporre
  • 2 stkæbler
  • 100 gramrasp
  • 100 gramrugmel
  • 2 stkæg
  • 6 stkrødspættefileter
  • 50 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkcitron
  •  akaciehonning*
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De fleste unger elsker fiskefileter - vores gør i hvert fald! Og de fleste voksne elsker persillesovs - vi gør i hvert fald! Så her har vi kombineret herlighederne og lavet en lidt sundere udgave end fiskefileten fra grillen. Med rødspættefileter vendt i rugmel og serveret med persillesovs, porre og æble. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen. Rens og skyl porrerne. Skær top og bund fra - gem evt. lidt af den grønne top til pynt. Skyl æblerne og skær dem i tynde både.

2. Hæld rasp og rugmel op på hver sin middagstallerken. Kværn lidt salt og peber udover rugmelet og bland det sammen. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.

3. Vend først rødspættefileterne i rugmel, derefter æg og til sidst rasp. Steg dem i en god klat smør eller olie på en slip let-pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne. Hvis du ikke synes, at fiskefileterne bliver stegt overalt, så tilsæt lidt mere fedtstof. Tag dem af panden og dæk dem til med lidt alufolie.

4. Steg æbler og porre på samme pande som fiskefileterne. Krydr med salt og peber, smag til med lidt honning og citron og stil til side.

5. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

6. Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt! Tilsæt bouillon, hakket og skyllet persille og smag til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft og honning. Herefter må sovsen ikke koge.

7. Servér de lune fiskefileter med kartofler, porre- og æbleblandingen og masser af SOVS.

8. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre