Rødspætteruller med pesto og tomatris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 dlfuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 8 stkcherrytomater- eller to almindelige
  • 70 gramtomatpuré
  • 4.5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 250 gramrødspættefileter
  • 125 grampesto
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Rødspætter kan bruges til meget andet end fiskefileter! F.eks. til lækre ruller fyldt med pesto og serveret med lækre tomatris. Retten er super nem at lave, og du kan vælge at købe pestoen færdig i supermarkedet, eller lave din egen efter vores lækre opskrift. Så skal du bare klikke på den lille kokkehue i ingredienslisten :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Hæld risene op i en skål og "vask" dem godt med koldt vand. Du bruger bare din favorithånd til at røre rundt i skålen med ris og vand, til vandet er mælkehvidt. Hæld vandet fra og gentag et par gange. Så får du vasket en del af urenhederne af risene, og de bliver ekstra lækre, når du koger dem.

3. Skær løget i fine tern og svits det i lidt olivenolie under omrøring, til det har taget en smule farve. Tilsæt tomaterne skåret i fine tern sammen med tomatpuréen og rør godt. Tilsæt de vaskede ris, vand og smuldret bouillon. Rør nu godt i gryden, indtil vandet koger, og bouillonterningen er opløst. Skru ned for varmen, så vandet lige nøjagtigt stadig simrer. Læg låg på og kog risene i 14 min. Rør evt. rundt undervejs, så de ikke brænder på - men husk at gøre det i en fart og læg låget på hurtigere, end du kan nå at sige ninja! Lad herefter risene stå og trække med låget på, indtil I skal spise.

4. Smør rødspættefileterne med pestoen og rul dem sammen, som var det en pandekage med masser af sukker og syltetøj! Top evt. med lidt mere pesto, hvis du har noget tilovers. Læg rullerne i et ovnfast fad og hæld 1/2 cm vand i bunden. Bag rødspætterullerne i ovnen i ca. 15 min., eller til de er faste og gennembagte.

5. Server med tomatrisene og evt. lidt persille eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Kogetiden i opskriften er angivet for løse, hvide ris - f.eks. jasmin- og basmatiris. Bruger du fuldkornsris, skal de have en del længere - ca. 35 minutter - og evt. skal der også tilsættes lidt mere vand. Hvis du bruger fuldkornsris, anbefaler vi, at du følger opskriften på pakken.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre