Rødspætteruller med rejer og friskost

Ingredienser

( 2 voksne og børn )

  •  fuldkornsris
  • 100 gramfrosne pillede rejer
  • 100 gramgulerødder*
  • 1 pottedild
  • 3 spskfriskost
  • 1/2 stkcitron
  • 300 gramrødspættefileter
  • 1 poseGlyngøre NemFisk citronsauce
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hos Mambeno er vi ikke fanatiske, men vi forsøger at undgå e-numre og ingredienser, vi ikke kan udtale. Netop derfor er vi vilde med Glyngøres NemFisk, der er nem at bruge og helt uden tilsætning. Her har vi brugt saucen til lækre rødspætteruller fyldt med rejer og friskost. Mums!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Optø rejerne. Enten i køleskabet natten over, eller i en køkkensi under den kolde hane, hvis det skal gå stærkt. Skræl gulerødderne og skær dem i helt små og fine tern. Hak dilden.

3. Bland rejer og friskost sammen med halvdelen af gulerodsternene og halvdelen af dilden. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

4. Bred rødspættefileterne ud på et spækbræt og krydr dem med salt og peber. Bred rejeblandingen ud på fileterne og rul dem sammen fra den brede ende mod den smalle. Læg rødspættefileterne med samlingen nedad i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Krydr med lidt salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til fisken er gennemstegt.

5. Opvarm imens saucen og smag den evt. til med lidt salt, peber og honning, hvis du synes. Er saucen for tyk, kan du spæde den op med en sjat mælk.

6. Server rødspætterullerne med ris og sauce og top med resten af de sprøde gulerødder og dilden.

7. Velbekomme!

Tip

Hvis du kan finde det, så vælg Svanemærket bagepapir. Det er uden fluorstoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre