Rosastegt kalv med rabarber, ærter og hjertesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stklime
  • 1 tsksesamolie
  • 1 tsksesamfrø
  • 600 gramkalvefilet
  • 2 stkhjertesalat
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 1 stkrabarber
  • 250 gramfriske eller frosne ærter
  •  smør
  •  sukker
  •  salt
  •  peber
  •  flagesalt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rosastegt kalv med rabarber, ærter og hjertesalat

I samarbejde med

2.0, Populær

Lækker sommeropskrift på weekend- og gæstemad med rosastegt kalvefilet serveret med lynstegte rabarber, ærter og hjertesalat. Skal retten fungere alene som hovedret, kan du servere med kogte kartofler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stklime
  • 1 tsksesamolie
  • 1 tsksesamfrø
  • 600 gramkalvefilet
  • 2 stkhjertesalat
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 1 stkrabarber
  • 250 gramfriske eller frosne ærter
  •  smør
  •  sukker
  •  salt
  •  peber
  •  flagesalt

Fremgangsmåde

1. Bland saften fra limefrugterne med sesamolie og sesamfrø i en skål. Smag til med salt.

2. Skær kalvefileten ud i store bøffer og steg dem i smør på alle sider. Pas på med ikke at stege dem for meget. Kødet skal helst være rosa. Det er bedre at stege kødet for lidt end for meget.

3. Alt efter størrelse skal bøfferne have ca. to minutter på hver side. Lad kødet hvile utildækket efter stegning.

4. Skyl og flæk hjertesalathovederne og steg dem i smør på snitfladen, indtil de er gyldne. Tag dem straks af varmen og hæld sesam- og limeblandingen over. Undlad at gøre panden ren.

5. Skyl aspargesene, knæk den nederste trevlede del af og smid den væk. Del aspargesene i to og vend dem på panden med det resterende fedtstof. Aspargesene skal kun have en lille smule varme.

6. Skyl og skær rabarberne i tynde skiver og steg dem i smør på en pande. De skal blot være lune. Tilsæt en smule vand og vend rundt. Smag til med salt og peber og lidt sukker efter smag. Bælg ærterne eller overhæld dem med kogende vand i en skål for at tø dem op, hvis du bruger frosne ærter.

7. Skær kødet i skiver og drys det med flagesalt. Anret det hele på en smuk tallerken og top med friskbælgede ærter. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre