Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
45 min
Ventetid
0 min
De fineste små lammespyd af lammeculotte, som vi har "piercet" med rosmarin. Serveret med majscreme og grillet avocado. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkmajskolber
- 80 gramsmør
- 1 stklammeculotte
- 1 pottefrisk rosmarin
- 2 stkavocado
- 1 stkcitron
- olivenolie
- salt
- peber
- grillspyd
Fremgangsmåde
1
Fjern blade og hår fra majskolberne. Skær kernerne fra kolberne og damp dem under låg i en gryde med vand i fem minutter sammen med 1/4 af smørret.2
Rens lammeculotten for sener og fedt og skær den ud i otte stykker med størrelse som en tommelfinger.3
Brug et grillspyd til at lave huller i kødet langs kødfibrene. Placer forsigtigt en kvist rosmarin i hvert hul som på billedet.4
Grill kødet på alle sider på en grillpande, på grillen eller en almindelig pande i lidt olie og smør i 1-2 minutter. Lad kødet hvile efterfølgende.5
Halver avocadoerne, fjern stenene og udhul forsigtigt kødet fra skindet. Del hver avocado i fire stykker og grill dem et minut eller to, så de får flotte striber.6
Kom de dampede majs i en blender sammen med halvdelen af væsken, 3/4 af smørret, citronsaft og lidt olivenolie. Blend blandingen til en cremet konsistens. Tilsæt eventuelt mere af væske, hvis cremen ikke er tilpas lind. Du kan også bruge en stavblender.7
Smag majscremen til med salt og peber. Anret lammet på en flot tallerken sammen med majscremen og de grillede avocadoer. Nyd retten sammen med det bedste selskab, du kan forestille dig. Velbekomme!