Rugbrødssnacks med mørk chokolade

Ingredienser

( Ca. 36 styks )

  • 8 dlkoldt vand
  • 2 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 4 spskakaciehonning
  • 1 kgrugbrødsblanding
  • 2 spskkakaopulver
  • 200 grammørk chokolade
  • 200 grammandler
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Rugbrødssnacks med mørk chokolade

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Disse snacks er super nemme at lave og lækre som et lille mellemmåltid eller et sødt fuldkornsindslag i madkassen. Inspireret af de originale og super lækre Chokorug fra Lagkagehuset. Hvis du ikke får dem spist i løbet af ugen (som om..!), kan de sagtens fryses ned. God fornøjelse.. :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 8 dlkoldt vand
  • 2 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 4 spskakaciehonning
  • 1 kgrugbrødsblanding
  • 2 spskkakaopulver
  • 200 grammørk chokolade
  • 200 grammandler
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Rør koldt og kogende vand sammen, så temperaturen er lillefingerlun. Så udvikler gæren sig perfekt. Hæld vand, gær og akaciehonning i en skål eller røremaskine og rør, til gæren er opløst.

2. Tilsæt rugbrødsblandingen og kakaopulver og rør derudaf. Dejen skal have konsistens som tyk havregrød.

3. Hak chokoladen groft og rør den forsigtigt i dejen med håndkraft, så stykkerne ikke knækker for meget. Lad dejen hæve tildækket i en time.

4. Rist imens mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Hak dem herefter fint med en kniv, eller giv dem en snurretur i en minihakker. Er du fuld af overskud, så kan du smutte mandlerne først - men det er altså ikke nødvendigt. Stil mandlerne til side.

5. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Fyld dejen i muffinforme, så de holder formen.. nå ja, formen! Drys med hakkede mandler og tryk dem lidt ned i dejen.

6. Bag rugbrødssnacksene i ca. 10-15 min. Pas på ikke at give dem for meget, så de bliver tørre. Lad dem køle helt af, før du pakker dem i en lufttæt beholder. Men husk lige at lade ungerne kværne et par stykker, mens de stadig er lune. Der er de nemlig allerbedst!

7. Velbekomme!

Tip

Du kan jo helt selv justere mængden af honning og chokolade. Jo mere honning og jo mere chokolade - jo mere syndige chokorug! Smag evt. på dejen undervejs. Hvis du har lyst, kan du også tilsætte en håndfuld rosiner til dejen. Det giver ekstra sødme.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre