Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
60 min
Disse boller er super lækre i ungernes madpakker - og deres forældres! De er vildt nemme at lave og fyldt med masser af gode og sunde sager. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 kilorugbrødsblanding
- 300 gramgræskarkerner
- gær
Fremgangsmåde
1
Rør dejen sammen efter anvisningen på pakken og tilsæt 100 gram græskarkerner til dejen. Rør godt. Dejen skal have konsistens som en tyk risengrød, der hænger sammen men stadig klistrer til fingrene, når du rører ved den. Er dejen for flydende til, at du kan forme boller af den, tilsætter du bare en smule hvedemel.2
Hæld resten af græskarkernerne i en dyb tallerken. Fugt hænderne med vand og form nu små boller af dejen og tryk dem efterfølgende ned i græskarkernerne, så de hænger godt fast. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt til skålen er tom og husk at fugte hænderne mellem hver bolle. Lad bollerne hæve i ca. 45 min. under et viskestykke og forvarm ovnen til 180 grader varmluft.3
Bag bollerne i ca. 10-15 min. Pas på ikke at give dem for meget, så de bliver tørre. Lad dem køle helt af, før du pakker dem i en lufttæt beholder. Så er der boller til madpakken!4
Velbekomme :o)Tip
Vi har skrevet gær i ingredienslisten, fordi det skal bruges i de fleste brødblandinger. Men hvis du finder en blanding, hvor der ikke skal bruges gær, udelader du det selvfølgelig bare. Til denne opskrift har vi brugt Coops brødblanding til solsikkerugbrød, men du kan sagtens bruge andre typer.