Rugbrødsboller med græskarkerner

Ingredienser

( Ca. 24 styk )

  • 1 kilorugbrødsblanding
  • 300 gramgræskarkerner
  •  gær
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Rugbrødsboller med græskarkerner

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Disse boller er super lækre i ungernes madpakker - og deres forældres! De er vildt nemme at lave og fyldt med masser af gode og sunde sager. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 kilorugbrødsblanding
  • 300 gramgræskarkerner
  •  gær

Fremgangsmåde

1. Rør dejen sammen efter anvisningen på pakken og tilsæt 100 gram græskarkerner til dejen. Rør godt. Dejen skal have konsistens som en tyk risengrød, der hænger sammen men stadig klistrer til fingrene, når du rører ved den. Er dejen for flydende til, at du kan forme boller af den, tilsætter du bare en smule hvedemel.

2. Hæld resten af græskarkernerne i en dyb tallerken. Fugt hænderne med vand og form nu små boller af dejen og tryk dem efterfølgende ned i græskarkernerne, så de hænger godt fast. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt til skålen er tom og husk at fugte hænderne mellem hver bolle. Lad bollerne hæve i ca. 45 min. under et viskestykke og forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

3. Bag bollerne i ca. 10-15 min. Pas på ikke at give dem for meget, så de bliver tørre. Lad dem køle helt af, før du pakker dem i en lufttæt beholder. Så er der boller til madpakken!

4. Velbekomme :o)

Tip

Vi har skrevet gær i ingredienslisten, fordi det skal bruges i de fleste brødblandinger. Men hvis du finder en blanding, hvor der ikke skal bruges gær, udelader du det selvfølgelig bare. Til denne opskrift har vi brugt Coops brødblanding til solsikkerugbrød, men du kan sagtens bruge andre typer.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre