Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
15 min
Denne her opskrift er genial, når du har en tør rugbrødsrest tilovers. Så kan du nemlig bruge den til sprøde rugbrødschips, som vi har peppet op med kanelsukker. De er perfekte som snacks i madpakken. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- daggammelt helt rugbrød
- rapsolie
- 1 tskstødt kanel
- 2 spsksukker
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Skær rugbrødet ud i blokke der har den størrelse, som du gerne vil have dine rugbrødschips. Skær nu blokkene ud i helt tynde skiver med din største og bedste kniv. De skal ikke være for tynde, men heller ikke for tykke! Hos Mambeno kan vi bedst lide dem, når de er 1-2 mm.3
Læg de ubagte rugbrødschips på en bagerist og pensl dem med raps- eller olivenolie på den ene side - eller endnu bedre: Brug en oliespray, der kan købes i de fleste supermarkeder. Det er mega nemt.4
Bag chipsene i ovnen i 10-15 minutter, til de er blevet gyldne og sprøde. Men hold øje med ovnen, pludselig går det stærkt.5
Drys med blandet kanel og sukker og lad chipsene køle af på lidt køkkenrulle. Opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg.6
Velbekomme!Tip
Hvis du har flere rugbrødsrester tilovers, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, så prøv vores lækre rugbrødsknas, der er perfekt som drys på skyr, yoghurt og koldskål.
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn blande kanel og sukker.