Rugmelspanerede koteletter med kartofler og stuvede grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder*
  • 0.5 stkhvidkål
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 60 gramrugmel
  • 500 gramkoteletter
  • 2 spskmajsstivelse
  • 4 dlmælk
  • 200 gramfrosne ærter
  •  revet muskatnød
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Koteletter paneret i rugmel. Serveret med kogte kartofler og stuvet hvidkål, gulerødder og ærter. Vi har lavet en lettere stuvning med mælk og majsstivelse. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i mindre stykker og gulerødderne i skiver. Kog kartoflerne i letsaltet vand.

2. Snit hvidkålen fint og kom det i en gryde sammen med gulerødder, vand og bouillon. Lad det simre under låg til kålen er faldet sammen og hæld herefter vandet fra. Rør undervejs.

3. Imens kålen falder sammen: Vend rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken. Vend koteletterne i rugmelsblandingen så de er dækket på alle sider.

4. Rør majsstivelse sammen med mælken og rør det forsigtigt i kålblandingen. Tilsæt ærter og et knips muskatnød eller to efter smag. Smag til med salt og peber.

5. Varm en pande op med rapsolie og steg koteletterne gyldne på begge sider.

6. Server rugmelspanerede koteletter med kartofler og stuvede grøntsager. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne. Ekstra smag: Top med skyllet og friskhakket persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre