Rugmelspanerede rødspættefileter med kartofler og persillesovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramnye kartofleravis
  • 4 stkhele rødspættefileter
  • 100 gramrugmel
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 pottepersille
  • 400 gramgulerødder*
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en skøn sommerret med hele rødspættefileter paneret i rugmel hertil nye danske kartofler og persillesovs. Serveret med gulerodsstave. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Skyl rødspættefileterne og dub dem tørre med køkkenrulle. Bland rugmel, salt og peber sammen på en tallerken. Vend rødspættefileterne i melblandingen så de er dækket helt på alle sider.

3. Varm en pande op med olie og steg rødspættefileterne ved middel varme på begge sider.

4. Kom cremefine og vand op i en kasserolle og bring det i kog. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og hæld det forsigtigt op i sovsen under omrøring til den har den konsistens, du ønsker.

5. Skyl persillen og hak den fint. Vend persillen i sovsen og smag til med salt og peber.

6. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.

7. Server de rugmelspanerede rødspættefileter med nye kartofler, persillesovs og gulerodsstave som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kartoflerne. Ekstra smag: Top med friskpresset citronsaft.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre