Rugmelspaneret mørksej med ovnbagte kartofler, grøntsager og persillesovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkblomkål
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8%
  • 2 dlvand
  • 2 spskmajsstivelse
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  rugmel
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rugmelspaneret mørksej med ovnbagte kartofler, grøntsager og persillesovs

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker fiskeret med mørksej paneret i rugmel. Serveret med kartofler, gulerødder og blomkål bagt i ovnen og serveret med persillesovs. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkblomkål
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8%
  • 2 dlvand
  • 2 spskmajsstivelse
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  rugmel
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skrub og skyl kartofler og skær dem i halve. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Pluk små buketter af blomkålen.

3. Vend det hele med en god sjat olivenolie, salt og peber. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.

4. Kom cremefine og vand op i en kasserolle og bring det i kog. Rør majsstivelse sammen med lidt vand i et glas og hæld det forsigtigt op i sovsen under omrøring til den har den rette konsistens.

5. Hæld rugmel op i en dyb tallerken og vend det med salt og peber. Skær fisken i mindre stykker og vend dem i melet.

6. Varm en pande op med rapsolie og steg fiskestykkerne til de har en gylden overflade på begge sider.

7. Skyl persillen og hak den fint. Vend persillen i sovsen og smag til med salt og peber.

8. Server den rugmelspanerede fisk sammen med ovnbagte kartofler, grøntsager og persillesovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende fiskestykkerne i rugmel og skylle persillen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre