Saftige burgere med kyllingebøffer

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 stkløg
  • 1 stkæg
  • 25 gramfeta i tern
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 50 gramrasp
  • 1 tsksalt
  • 100 grambacon i skiver
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkløg
  •  guacamole
  • 6 stkburgerboller
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her er et virkelig godt alternativ til den klassiske oksekødsburger: Super lækre kyllingeburgere toppet med masser af grønt og guacamole. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hak løget helt fint. Har du en minihakker, så brug den. Bland løg, æg, smuldret feta, tørret oregano, hakket kyllingekød, rasp, salt og peber sammen i en skål til du har en smidig, men fast fars. Stil farsen i køleskabet, mens du fikser resten.

2. Steg baconen på en tør pande. Lad den dryppe af på lidt køkkenrulle. Tør ikke panden af - du skal bruge fedtet til at stege i om lidt :o)

3. Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Skyl tomater og agurk og skær begge dele i skiver. Er familien til løg så skær lidt løg i ringe. Stil det hele på bordet i små skåle sammen med guacamolen.

4. Fugt hænderne og form fine bøffer af farsen. Vær opmærksom på at farsen er lidt mere "levende" end når du former almindelige burgerbøffer. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

5. Gennemsteg nu bøfferne i baconfedtet. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof hvis der ikke er nok tilbage fra baconen. Vend forsigtigt bøfferne med en paletkniv undervejs.

6. Lun burgerbollerne og lad hele familien sammensætte deres helt egen yndlingsburger.

7. Velbekomme :o)

Tip

Der er beregnet to burgere pr. voksen og en burger pr. barn. Husk at justere indkøbslisten, hvis I er mere eller mindre sultne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre