Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
15 min
Saftige kyllingestykker marineret med barbeque og serveret med kartofler i fad bagt med porre og brieost. Hertil serveres en sprød blåbærsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 1 stkporre
- 200 grambrieost
- 5 dlmælk
- 325 gramkyllingebrystfilet BBQ
- 1 stkhjertesalat
- 125 gramblåbær
- 1 stkrødløg
- 35 gramvinaigrette
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2 Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug evt et mandolinjern - men pas på fingrene! Skær top og bund af porren. Skyl og rens den grundigt og skær den i tynde ringe. Skær brieosten i små stykker.
3 Vend nu kartoffelskiver, porre og brieost sammen med mælken i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
4 Bag kartoflerne i ovnen i ca. 35 minutter til de er gyldne på toppen og møre, når du stikker i dem med en gaffel.
5 Halver kyllingefileterne på langs og steg dem i lidt olie på en pande. Krydr med salt og peber og steg dem til de er gennemstegte.
6 Lav en hurtig salat med skyllet salat i strimler, skyllede blåbær, rødløg i skiver og vinaigrette på toppen. Krydr med lidt salt og peber.
7 Server de saftige kyllingestykker med grøntsagsfadet og den sprøde salat. Velbekomme!
Tip
Opgaver til børn: Lad dine børn være med til skære porre i skiver. De kan også lave salaten.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



