Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
0 min
Salad Nicoise er en klassisk fransk og fyldig salat. Salaten er fyldt med tun, kartofler, oliven, bønner, tomater, æg og rødløg, der blandes med en sød sennepsdressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramsmå kartofler
- 4 stkæg
- 200 gramgrønne bønner
- salat efter eget valg
- 1 stkrødløg
- 20 stkcherrytomater
- 2 dåsetun i vand
- 100 gramkalamataoliven uden sten
- 5 spskolivenolie
- 3 spskbalsamicoeddike
- 2 spsksød sennep
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre - det tager 10-12 minutter med små danske kartofler.2
Bring en kasserolle med vand i kog. Når vandet spilkoger, sænker du forsigtigt æggene ned i gryden med en ske. Bring vandet i kog igen og lad æggene koge i ti minutter. Hæld med det samme vandet fra. Overhæld æggene med koldt vand og lad dem stå. Så bliver de nemmere at pille!3
Kog bønnerne i saltet vand - giv dem et hurtigt opkog på ca. 2 minutter og skyl dem straks under koldt vand.4
Skyl salaten og riv den i mindre stykker, hvis det er nødvendigt. Skræl løget og skær det i strimler. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Hæld væden fra både tun og oliven, pil æggene og skær dem forsigtigt i både. Skær kartoflerne i skiver.5
Lav en hurtig dressing ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, sød sennep og salt og peber sammen. Husk at smage til og juster evt. med lidt mere sennep, eddike eller salt og peber efter smag.6
Bland alle ingredienser med dressingen og anret salaten på et stort fad eller i en stor salatskål. Du kan også servere brød til salaten, og så har du et helt måltid til hele familien. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler i mindre stykker. De kan også hjælpe med at pille æggene.