Salad Nicoise med tun, kartofler, oliven, æg og tomater

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramsmå kartofler
  • 4 stkæg
  • 200 gramgrønne bønner
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkrødløg
  • 20 stkcherrytomater
  • 2 dåsetun i vand*
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 5 spskolivenolie
  • 3 spskbalsamicoeddike
  • 2 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Salad Nicoise er en klassisk fransk og fyldig salat. Salaten er fyldt med tun, kartofler, oliven, bønner, tomater, æg og rødløg, der blandes med en sød sennepsdressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre - det tager 10-12 minutter med små danske kartofler.

2. Bring en kasserolle med vand i kog. Når vandet spilkoger, sænker du forsigtigt æggene ned i gryden med en ske. Bring vandet i kog igen og lad æggene koge i ti minutter. Hæld med det samme vandet fra. Overhæld æggene med koldt vand og lad dem stå. Så bliver de nemmere at pille!

3. Kog bønnerne i saltet vand - giv dem et hurtigt opkog på ca. 2 minutter og skyl dem straks under koldt vand.

4. Skyl salaten og riv den i mindre stykker, hvis det er nødvendigt. Skræl løget og skær det i strimler. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Hæld væden fra både tun og oliven, pil æggene og skær dem forsigtigt i både. Skær kartoflerne i skiver.

5. Lav en hurtig dressing ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, sød sennep og salt og peber sammen. Husk at smage til og juster evt. med lidt mere sennep, eddike eller salt og peber efter smag.

6. Bland alle ingredienser med dressingen og anret salaten på et stort fad eller i en stor salatskål. Du kan også servere brød til salaten, og så har du et helt måltid til hele familien. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler i mindre stykker. De kan også hjælpe med at pille æggene.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre