Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Det her er altså virkelig en lækker salat - vi siger det bare! Med kylling, serranoskinke, avocado, mozzarella, peberfrugt, tomat og.. nå ja, salat! Vi serverer hele herligheden med sprøde rugbrødsstykker. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 6 skiverrugbrød
- 60 gramserranoskinke
- 400 gramkyllingefilet
- 1 stkromainesalat
- 3 stktomater
- 1 stkgul peberfrugt
- 2 stkavocado
- 1 kuglemozzarella
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og skær rugbrødet i trekanter. Pensl dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, til de er sprøde og lækre. Husk at vende dem undervejs.2
Imens rugbrødstrekanterne hygger sig i ovnen, laver du resten. Begynd med at stege serranoen (eller baconen, hvis der virkelig skal være fest) på en tør pande. Læg serranoen på den kolde pande, tænd for varmen og lad skinken stege sprød. Læg den efterfølgende til afdrypning på lidt køkkenrulle.3
Brun nu kyllingefileterne i fedtet på samme pande - tilsæt evt. lidt olivenolie, hvis der mangler fedtstof. Krydr med salt og peber og steg dem færdige i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte. Du kan enten stille panden i ovnen, hvis den kan tåle det, eller lægge fileterne i et ovnfast fad.4
Skyl imens salaten, tomaterne og rens peberfrugten og skær det hele i mundrette stykker. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Riv eller skær mozzarellaen i mindre stykker.5
Skær eller riv den færdigstegte kylling i strimler og vend det hele sammen til en lækker salat.6
Server salaten med dressing og sprøde rugbrødsstykker. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skære de mange grøntsager i stykker. De kan også rive mozzarellaen og brække serranoskinken i mindre stykker, når den er blevet sprød og kold.
Er ungerne ikke de mest trænede salatspisere, kan du servere alle ingredienserne i små skåle frem for at blande det sammen. Så kan man selv tage det, man har lyst til.