Sammenkogt med søde kartofler og kikærter - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Sammekogt ret
  • 4 stkporre
  • 400 gramsøde kartofler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 800 gramnakkekoteletter
  • 4 tskkarry
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 1 dåsekikærter
  •  olivenolie
  • Kartoffelmos
  • 800 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 2 dlmælk
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sammenkogt med søde kartofler og kikærter - til to dage

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Sammenkogte retter er virkelig lækre og gode til børn. Denne udgave med koteletter, søde kartofler, kikærter og karry er ingen undtagelse - vores unger er i hvert fald vilde med den, og selv den mest grøntsagsforskrækkede i familien spiste kikærterne med absolut velbehag. Bemærk, at retten er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Sammekogt ret
  • 4 stkporre
  • 400 gramsøde kartofler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 800 gramnakkekoteletter
  • 4 tskkarry
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 1 dåsekikærter
  •  olivenolie
  • Kartoffelmos
  • 800 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 2 dlmælk
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Begynd med at ordne grøntsager og kød til den sammenkogte ret. Rens porrerne, fjern de yderste blade og skær porren i ringe. Skræl de søde kartofler og skær i mundrette tern. Skyl og rens peberfrugten og skær den i tern. Skær nakkekoteletterne i tern - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

2. Svits porre, karry og kød godt af ved høj varme i lidt olivenolie i en stor gryde. Husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, skyllede kikærter, søde kartofler og peberfrugt. Lad det hele simre i 30-40 minutter, til kødet og kartoflerne er møre. Husk at røre undervejs. Smag til med salt og peber - og skal der være fest i det lille hjem, så jævn evt. med en smule fløde af den mere eller mindre syndige art!

4. Mens retten hygger sig i gryden, fikser du mosen. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

5. Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Opvarm mælken i en gryde eller i mikroovnen. Tilsæt mælken, mens du pisker, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

6. Server den sammenkogt ret med den dampende varme kartoffelmos og evt. lidt grønt på toppen. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

7. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre