Sammenkogt ret med gratineret mos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sammenkogt ret med gratineret mos

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Dette er vores lækre og klassiske sammenkogte ret med kylling på dag to. Her er retten serveret med gratineret mos af jordskokker, squash og kartofler. Det smager virkelig godt, men har du travlt, koger du selvfølgelig bare lidt ris. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Stil gryden med den sammenkogte ret på komfuret og lad den langsomt varme op, mens du laver resten.

2. Skræl kartoflerne og jordskokkerne. Skær dem i grove tern og kog dem helt møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter. Tænd ovnen på grillprogrammet.

3. Når kartofler og jordskokker er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel, hælder du vandet fra. Vask squashen og riv den på den fine side af et rivejern. Tilsæt nu squash og smør og mos og mas det bedste, du har lært. Enten med et piskeris eller en kartoffelmoser (sådan et ret smart aggregat, der bl.a. kan købes i kartoffelmosens hjemland - IKEA). Smag til med salt og evt. lidt peber. Mosen behøver ikke at være helt glat. Der må gerne være lidt at tygge på :o)

4. Der vil for det meste være så meget vand i kartofler og jordskokker, at du ikke behøver at tilsætte mere væske. Men bliver din mos for tør, tilsætter du blot en smule mælk.

5. Hæld mosen i små forme, der kan tåle at gå i ovnen. Drys med en smule revet ost på toppen og gratiner mosen i ovnen, indtil den er fin og lysebrun på toppen. Men HUSK at holde øje. Ovne er meget forskellige, og det kan gå lynhurtigt. I vores ovn tager det ca. fem minutter, når formene er placeret midt i ovnen.

6. Server den varme sammenkogte ret med gratineret mos og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre