Sammenkogt ret med kylling og ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 100 grambacon i tern
  • 1 stkløg
  • 500 gramkyllingefilet
  • 400 gramgulerødder*
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1/2 spskpaprika
  • 1 litervand
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 200 gramcocktailpølser
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Sammenkogt ret er perfekt som lækker familiemad til to dage. Her, lavet med kylling - og selvfølgelig lidt bacon og klassiske cocktailpølser. Den smager virkelig godt og om muligt endnu bedre på dag to, hvor vi foreslår, at du serverer den sammen med lækker gratineret mos af jordskokker og kartofler. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Læg baconternene i en kold gryde, tænd for varmen og lad langsomt fedtet smelte. Hak løget fint og tilsæt det til baconternene. Lad det stege ved middel varme, mens du rører jævnligt. Skær i mellemtiden kyllingen i mundrette bidder, tilsæt det til bacon og løgene og krydr med lidt salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber.

3. Lad kyllingekødet stege, til det er blevet brunet på alle sider - husk at røre, så det ikke brænder på. Skræl imens gulerødderne, vask peberfrugterne, befri dem for kerner og skær begge dele i grove tern. Vask og rens champignonerne og skær dem i kvarte.

4. Tilsæt grøntsager, paprika og vand til kødet. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min. Tilsæt fløde og cocktailpølser og varm op. Herefter skal retten kun lige nøjagtigt bringes i kog og ikke mere. Ellers sprækker cocktailpølserne :o)

5. Smag til med salt og peber og server med dampende varme ris og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens erstatte kyllingekødet med f.eks. kalkun eller svinekød i strimler. Og vil du have en lidt tykkere sovs, kan du jævne den med en smule Maizena rørt ud i lidt vand.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre