Sammenkogt ret med kylling og ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 100 grambacon i tern
  • 1 stkløg
  • 500 gramkyllingefilet
  • 400 gramgulerødder*
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1/2 spskpaprika
  • 1 litervand
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 200 gramcocktailpølser
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik pĂĽ ingrediensen
= FĂĽ opskriften - klik pĂĽ ingrediensen

Sammenkogt ret er perfekt som lÌkker familiemad til to dage. Her, lavet med kylling - og selvfølgelig lidt bacon og klassiske cocktailpølser. Den smager virkelig godt og om muligt endnu bedre pü dag to, hvor vi foreslür, at du serverer den sammen med lÌkker gratineret mos af jordskokker og kartofler. God fornøjelse :o)

FremgangsmĂĽde

1. Kog risene efter anvisningen pĂĽ pakken.

2. LÌg baconternene i en kold gryde, tÌnd for varmen og lad langsomt fedtet smelte. Hak løget fint og tilsÌt det til baconternene. Lad det stege ved middel varme, mens du rører jÌvnligt. SkÌr i mellemtiden kyllingen i mundrette bidder, tilsÌt det til bacon og løgene og krydr med lidt salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber.

3. Lad kyllingekødet stege, til det er blevet brunet pü alle sider - husk at røre, sü det ikke brÌnder pü. SkrÌl imens gulerødderne, vask peberfrugterne, befri dem for kerner og skÌr begge dele i grove tern. Vask og rens champignonerne og skÌr dem i kvarte.

4. TilsÌt grøntsager, paprika og vand til kødet. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min. TilsÌt fløde og cocktailpølser og varm op. Herefter skal retten kun lige nøjagtigt bringes i kog og ikke mere. Ellers sprÌkker cocktailpølserne :o)

5. Smag til med salt og peber og server med dampende varme ris og lidt grønt pü toppen, hvis du har det pü lager.

6. Velbekomme :o)

Tips

Du kan sagtens erstatte kyllingekødet med f.eks. kalkun eller svinekød i strimler. Og vil du have en lidt tykkere sovs, kan du jÌvne den med en smule Maizena rørt ud i lidt vand.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre