Satay-spyd med nudler og peanutbuttersauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 spsksoya
  • 2 spsksød chilisauce
  • 1 stklime
  • 3 spskpeanutbutter
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  •  fuldkornsnudler
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 5 stkforårsløg
  •  træspyd
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingespyd i den lækreste peanutbuttersauce, som vi serverer med lynstegte grøntsager, nudler og endnu mere lækker peanutbuttersauce på toppen. Hvis du ikke har spyd, kan du stege kyllingen på normal vis. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Pisk soya, sød chilisauce, saften fra en lime og peanutbutter godt sammen til en samlet masse. Hæld halvdelen af saucen op i en skål og stil til side. Vend den anden halvdel godt sammen med kyllingefileterne i en dyb tallerken eller skål. Sæt 1-2 fileter på et spyd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Bag dem i 15-20 minutter, eller til de er gennemstegte - altså kyllingerne, ikke fingrene og køkkenredskaberne! Kog imens nudlerne efter anvisningen på pakken.

4. Skyl og skær spidskålet og peberfrugten i strimler. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i skive på skrå.

5. Lynsteg alle grøntsagerne på en pande med olivenolie - steg dem i 3-5 minutter og drys med lidt salt. Vend grøntsagerne sammen med nudlerne.

6. Server spyddene med nudler, spyd og den lækre peanutsauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande peanutbuttersauce. De kan også skære spidskål og peberfrugt i strimler og trække kylling på spyd. Husk god køkkenhygiejne!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre