Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Søde kartofler smager super godt - særligt når de er stegt i ovnen som fritter. Og når de som her er serveret med en lynhurtig og mega lækker estragonmayo, bliver de kun endnu bedre! Spis dem til en helt klassisk skinkeschnitzel, og du har et hurtigt og lækkert måltid, som vil være et hit hos de fleste unger. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 450 gramsøde kartofler
- 1/2 spskallroundkrydderi
- 1/2 pottefrisk estragon- kan erstattes med tørret
- 1 dlskyr
- 3 spskmayonnaise
- 1 spsksød sennep
- 4 stkskinkeschnitzler- eller kyllingfileter
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.2
Skræl de søde kartofler og skær dem i stave som pommes frites. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med allroundkrydderi og en god slat olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er smukt gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.3
Lav en hurtig og lækker mayo ved at blende vaskede estragonblade, skyr, mayonnaise og sød sennep i en minihakker eller blender. Alternativt kan du også hakke estragonen helt fint og med opsmøgede ærmer piske mayoen sammen med god gammeldags håndkraft :o) Smag til med salt og peber.4
Krydr skinkeschnitzlerne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande. Server med de sprøde fritter og estragonmayo som dip.5
Velbekomme :o)Tip
Allroundkrydderi er et blandingskrydderi, som bl.a. produceres af Santa Maria. Da det i forvejen indeholder salt, skal du ofte ikke tilsætte alm. salt, hvor du bruger krydderiet. Du kan sagtens bruge andre slags krydderier som f.eks. paprika.