Schnitzler med søde kartofler og estragon

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 450 gramsøde kartofler
  • 1/2 spskallroundkrydderi
  • 1/2 pottefrisk estragon- kan erstattes med tørret
  • 1 dlskyr*
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 4 stkskinkeschnitzler- eller kyllingfileter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Søde kartofler smager super godt - særligt når de er stegt i ovnen som fritter. Og når de som her er serveret med en lynhurtig og mega lækker estragonmayo, bliver de kun endnu bedre! Spis dem til en helt klassisk skinkeschnitzel, og du har et hurtigt og lækkert måltid, som vil være et hit hos de fleste unger. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl de søde kartofler og skær dem i stave som pommes frites. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med allroundkrydderi og en god slat olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er smukt gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

3. Lav en hurtig og lækker mayo ved at blende vaskede estragonblade, skyr, mayonnaise og sød sennep i en minihakker eller blender. Alternativt kan du også hakke estragonen helt fint og med opsmøgede ærmer piske mayoen sammen med god gammeldags håndkraft :o) Smag til med salt og peber.

4. Krydr skinkeschnitzlerne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande. Server med de sprøde fritter og estragonmayo som dip.

5. Velbekomme :o)

Tip

Allroundkrydderi er et blandingskrydderi, som bl.a. produceres af Santa Maria. Da det i forvejen indeholder salt, skal du ofte ikke tilsætte alm. salt, hvor du bruger krydderiet. Du kan sagtens bruge andre slags krydderier som f.eks. paprika.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre