Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En fyldig og cremet sellerisuppe med hvidløgsost, som vi serverer med ovnbagte laksestykker og hjemmelavede brødcroutoner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 600 gramkartofler
- 1 stkknoldselleri
- 10 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2 stkgroft flute
- 225 gramlaksefileter
- 150 gramhvidløgsost
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pil skrællen af løgene og skræl kartofler og knoldselleri. Skær det hele i grove tern.3
Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, kartofler og knoldselleri. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i ca. 20 minutter - eller til grøntsagerne er møre.4
Skær flutene i små tern og vend dem med en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.5
Fjern skindet fra laksefileterne. Skær dem i små tern, vend i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Læg laksestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.6
Hæld hvidløgsosten i gryden med grøntsagerne og blend suppen, til den har en cremet konsistens - du kan enten bruge en stavblender eller en almindelig blender. Smag suppen til med salt og peber.7
Server suppen i skåle og top med laksestykker og grove brødcroutoner. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og knoldselleriet.