Sensommersalat med brombær, æbler spidskål og mandler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 stkspidskål
  • 100 grammandler*
  • 2 stkæbler
  • 200 gramedamamebønner
  • 1 stkøkologisk lime
  • 0.5 spskdijonsennep
  • 1 spskakaciehonning*
  • 2 spskolivenolie
  • 1 tsksalt
  • 125 grambrombær
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Måske du er så heldig at have brombær og æbler i haven - ellers kan de købes. Denne salat er en skøn sensommersalat med spidskål, brombær, æbler, edamamebønner og ristede mandler. Perfekt til grillmad eller til buffeten til klassefesten. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl og skær spidskålen i tynde strimler.

2. Rist mandlerne på en tør pande til de bliver lysebrune. Husk at ryste dem lidt undervejs. Køl dem af på en tallerken og hak dem groft.

3. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem trække til de er tøet op. Bælg dem hvis de er hele.

4. Riv limeskal på den fine side af et rivejern. Bland limeskal med saften fra limen, sennep og honning og rør det hele godt sammen. Tilsæt olivenolie og smag til med salt og peber - og måske en anelse mere honning.

5. Anret spidskålen på et fad og top med æbler, edamamebønner, mandler, brombær og limedressing.

6. Server salaten til grillmad eller tag den med til buffeten til klassefesten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande dressingen. De kan også plukke brombær fra haven.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre