Sesambagte kyllingelår med lun nuddelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 125 gramfuldkornsnudler
  • 8 stkkyllingelår
  • 25 gramsesamfrø
  • 150 gramgulerødder*
  • 150 gramrødbeder*
  • 100 gramchampignon
  • 1 fedhvidløg
  • 100 gramrosenkål
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning*
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingelår er altid et hit til aftensmaden og i madpakken. Husk derfor altid at lave lidt ekstra. Og selvom rosenkål og børn ikke rimer hverken sprogligt eller smagsmæssigt, så er de faktisk ganske lækre, når de bliver lynstegt. Og vi lover, de ikke lugter af prut...! ;o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft

2. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, når de er færdige, og vend dem med lidt olivenolie. Så klistrer de ikke sammen så let.

3. Brun kyllingelårene i lidt olie på en varm pande, til de har taget farve hele vejen rundt. Læg lårene i et ildfast fad, krydr med salt og peber og drys med sesamfrø. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Husk at ovne og kyllinger er forskellige, så steg lårene til de er gennemstegte og kødsaften gennemsigtig.

4. Skræl imens gulerødder og rødbeder og skær den i skrå, mundrette bidder. Skær champignon i skiver og hak hvidløget fint. Skær bunden af de vaskede rosenkål og smid det væk. Pil bladene af enkeltvis - ligesom et hvidkål.

5. Steg det hele på en pande i lidt olie, til det begynder at tage farve. Tilsæt fiskesauce og honning og steg videre, til grøntsagerne er gennemvarme med stadig sprøde. Smag til med salt og peber.

6. Bland grøntsagerne med nudlerne og server sammen med de bagte kyllingelår.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre