Sesamlår med coleslaw

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kyllingelår med sesam
  • 8 stkkyllingelår
  • 25 gramsesamfrø
  • 1/2 stkagurk
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  • Coleslaw
  • 1/2 stkhvidkål
  • 300 gramgulerødder*
  • 2 dlskyr*
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 spsksød sennep
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingelår er et hit i de fleste børnefamilier. De er nemme at tilberede, og ungerne elsker dem. Her er lårene vendt med sesamfrø og serveret med klassisk coleslaw og gnavergrønt. Er ungerne endnu ikke de allermest trænede salatspisere, så server lidt groft flute eller rugbrød til - eller kog lidt fuldkornsris eller pasta :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Læg kyllingelårene i et fad, der kan tåle at komme i ovnen, beklædt med bagepapir eller smurt med lidt olie. Vend lårene med en sjat olivenolie, krydr med salt og peber og drys med sesamfrø. Bag lårene i ovnen i ca. 30 minutter. Husk, at ovne og kyllinger er forskellige, så steg lårene til de er gennemstegte, og kødsaften er gennemsigtig.

3. Snit imens hvidkål og gulerødder i helt tynde strimler - enten med en kniv eller på et mandolinjern. Pas på fingrene! Bland skyr, mayonnaise, akaciehonning og sød sennep sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend sammen med hvidkåls- og gulerodsstrimlerne.

4. Vask agurken og skær den i stave til gnavergrønt og server sammen med de sprøde kyllingelår og den klassiske coleslaw - evt. med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme et kyllingelår eller to til ungernes madpakker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre