Sesamstegt kylling med kartoffelspyd og coleslaw

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 1 spsktørret timian
  • 350 gramgulerødder*
  • 2 stkæbler
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 dlcreme fraiche 9 %
  • 2 spskmayonnaise
  • 0.5 spsksød sennep
  • 1 spskeddike
  • 0.5 spskpaprika
  • 50 gramsesamfrø
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lækre kyllingeinderfileter vendt i sesam og paprika. Hertil nemme kartoffelspyd og coleslaw med revet æble. Du kan stege kyllingefileter og kartoffelspyd i ovnen eller på grillen, hvis vejret er til det. God fonøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Vend dem i olivenolie, timian, salt og peber og sæt herefter kartoffelstykkerne på grillspyddene. Bag dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 min.

3. Skræl gulerødderne og riv dem og skyllede æbler på den grove side af et rivejern. Snit spidskålen fint og vend grøntsagerne sammen.

4. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, eddike, salt og peber sammen og vend sammen med kålblandingen.

5. Bland paprika, sesamfrø, salt og peber sammen i en dyb tallerken og vend kyllingen heri. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Varm en pand op med olivenolie og steg kyllingefileterne på begge sider.

6. Server de sesamstegte kyllingefileter med kartoffelspyd og coleslaw. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kyllingestykkerne i sesamfrø og paprika. Husk god køkkenhygiejne. Ekstra smag: Tilsæt skyllet og hakket persille i coleslawen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre