Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En nem og lækker opskrift med laks. Vi har paneret laksen med sesamfrø og serveret den med en færdig sprød salat og færdigskårne rodfrugtfritter for at gøre det ekstra nemt. Men du kan også købe lige de rodfrugter, du synes, og skære dem selv. Du kan både bruge fersk og frossen laks, men bruger du den frosne udgave, så husk at tø den op i god tid og dup den tør med lidt køkkenrulle før brug. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramfrosne rodfrugtfritter
- 400 gramlaksefileter
- 100 gramsesamfrø
- 70 gramfærdig salatmix
- 2 stkæbler
- 1 stkcitron
- 25 gramhasselnødder
- 6 spskmayonnaise
- 1 spskeddike
- 1 pottefrisk basilikum
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Bag rodfrugterne som anvist på posen.2
Krydr laksestykkerne med salt og peber og herefter med sesamfrø. Tryk det forsigtigt fast med håndfladen.3
Steg forsigtigt laksestykkerne på en pande i en god sjat olivenolie. Er der skind på laksen, så steg med skindsiden nedad som det første. Når laksen begynder at blive gyldenbrun på stegesiden, slukker du for blusset, vender laksen og lader den stege færdig på eftervarmen.4
Skyl salaten og skær æblerne i mundrette stykker. Vend med citronsaft og olivenolie og drys med hakkede hasselnødder.5
Blend mayonnaise, eddike og skyllet frisk basilikum med en stavblender eller i en minihakker og smag til med salt og peber. Kom basilikum-mayoen i en lille skål.6
Server laksen med den sprøde salat, rodfrugtfritter og basilikum-mayo. Har du bagepapir på lager, kan du lave små kræmmerhuse med fritter. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn fordele rodfrugtfritterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem også drysse salt, peber og sesamfrø på laksestykkerne.