Shakshuka med spejlæg, paprikastrimler, ost og pitabrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1  stkrød peberfrugt
  • 100 grampaprikastrimler
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 250 gramfrosne bønner
  • 4 stkæg
  • 2 stknapoli pitabrød
  • 50 gramrevet hård ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Shakshuka stammer fra Afrika og spises normalt som morgenmad, men kan også sagtens laves som aftensmad. Vi har krydret den med spidskommen, koriander og kanel og serverer den med spejlæg, bønner og pitabrød. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær løg og hvidløg i tern. Rens peberfrugterne og skær dem i tern. Hak paprikastrimler i mindre stykker. Steg det hele på en pande i lidt olivenolie. Tilsæt spidskommen, koriander og kanel og steg det hele i et par minutter.

2. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og vand og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

3. Kog bønnerne som anvist på pakken.

4. Slå æggene ud på en anden varm pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, steg dem til spejlæg og læg dem på en tallerken.

5. Lun pitabrødene i en brødrister eller i ovnen og skær dem i skiver.

6. Server shakshukaen med spejlæg, revet ost på toppen og brød som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i skiver. De kan også slå æggene ud på panden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre