Skinkeculotte med kartofler, bagte løg og salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramskinkeculotte m. tomat
  • 600 gramkartofler
  • 5 dlvand
  • 4 stkløg
  • 150 gramedamamebønner
  • 0.5 stkblomkål
  • 2 stkæbler
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.25 spsksukker
  • 100 grampeanuts
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Skinkeculotte med kartofler, bagte løg og salat - til to dage

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Færdigmarineret skinkeculotte smager super godt! Vi serverer culotten med kartofler, bagte løg, sauce og en lækker salat. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af skinkeculotten til en nem nudelsalat i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramskinkeculotte m. tomat
  • 600 gramkartofler
  • 5 dlvand
  • 4 stkløg
  • 150 gramedamamebønner
  • 0.5 stkblomkål
  • 2 stkæbler
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.25 spsksukker
  • 100 grampeanuts
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Skær culotten over på midten på den lange side - på den måde bliver den hurtigere færdig. Har du god tid, steger du den selvfølgelig bare hel.

3. Brun kødet på begge sider i lidt olivenoile på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Gør kartoflerne klar mens kødet bruner.

4. Skræl kartoflerne og halver de store. Kog dem møre i saltet vand.

5. Når kødet er brunet af, hælder du vand på panden - pas på det ikke sprutter. Skær løgene midt over med skræl og læg dem ned til culotten i panden. Læg låg eller alufolie på panden og stil den i ovnen, til kødet er gennemstegt. Det tager ca. 20 minutter - alt efter tykkelse.

6. Tilbered edamamebønnerne som anvist på posen. Skyl blomkål og skær i små mundrette stykker. Skyl æblerne og skær dem i tynde både.

7. Bland lidt revet citronskal fra en skyllet citron sammen med citronsaften, lidt olivenolie og sukker og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med blomkål, æbler, edamamebønner og peanuts.

8. Tag kødet af panden (brug grydelapper - den er varm!) og tilsæt madlavningsfløde, smuldret bouillon og timian til stegeskyen på panden. Smag til med salt og peber. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen.

9. Server den saftige culotte med kartofler, sauce, bagte løg og blomkålssalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære æbler i både og blomkål i skiver. Lad også ungerne smage sovsen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre