Små frikadeller med bagt rodfrugtmos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Bagt kartoffelmos med gulerødder
  • 300 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stksquash
  • 50 gramsmør
  • 25 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  • Små frikadeller
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 50 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 2,5 dlmælk
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Små frikadeller med bagt rodfrugtmos

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Frikadeller er en sand favorit hos både børn og voksne. Her har vi lavet dem ekstra små og børnevenlige og serveret dem med en mega lækker mos af kartofler og gulerødder, der er gratineret i ovnen. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Bagt kartoffelmos med gulerødder
  • 300 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stksquash
  • 50 gramsmør
  • 25 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  • Små frikadeller
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 50 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 2,5 dlmælk
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i grove tern og kog dem helt møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter. Tænd ovnen på grillprogrammet.

2. Hak imens løget og rør det godt sammen med kød, æg, rasp, mel, salt og mælk i en skål. Og her skal du forestille dig, at du har to mormorarme, der kan røre solen sort! Steg evt. en prøvedelle så du kan smage, om krydringen er, som du kan lide den. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber. Form små deller af farsen og steg dem i en blanding af olie og smør.

3. Når kartofler og gulerødder er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel, hælder du vandet fra. Vask squashen og riv den på den fine side af et rivejern. Tilsæt nu squash og smør og mos det bedste, du har lært - f.eks med et piskeris. Smag til med salt og evt. lidt peber. Mosen behøver ikke at være helt glat. Der må gerne være lidt at tygge på :o)

4. Der vil for det meste være så meget vand i kartofler og gulerødder, at du ikke behøver at tilsætte mere væske. Men bliver din mos for tør, tilsætter du blot en smule mælk.

5. Hæld mosen i små forme, der kan tåle at gå i ovnen. Drys med en smule revet ost på toppen og gratiner mosen i ovnen, indtil den er fin og lysebrun på toppen. Men HUSK at holde øje. Ovne er meget forskellige, og det kan gå lynhurtigt. I vores ovn tager det ca. fem minutter, når formene er placeret midt i ovnen.

6. Server de små deller med gratineret mos og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave og på en lun bolle om eftermiddagen :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre