Smagfuld gulerodssuppe med grove brødcroutoner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder*
  • 350 gramnye danske kartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en nem og smagfuld gulerodssuppe med gulerødder, løg, snackpeber, kartofler, spidskommen, paprika og cremefine. Vi serverer suppen med hjemmelavet brødcroutoner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne og kartoflerne. Pil skrællen af løget og hvidløgene. Skyl peberfrugterne og fjern kernehuset. Skær det hele i grove tern.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen og paprika. Tilsæt gulerødder, kartofler, løg, hvidløg, snackpeber, vand og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 min.

4. Skær flutene i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

5. Blend suppen igennem med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt cremefine og smag til med salt og peber.

6. Server gulerodssuppen i skåle med sprøde brødcroutoner og evt. lidt friske urter på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre