Smagfuld gulerodssuppe med grove brødcroutoner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder
  • 350 gramnye danske kartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Smagfuld gulerodssuppe med grove brødcroutoner

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en nem og smagfuld gulerodssuppe med gulerødder, løg, snackpeber, kartofler, spidskommen, paprika og cremefine. Vi serverer suppen med hjemmelavet brødcroutoner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramgulerødder
  • 350 gramnye danske kartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne og kartoflerne. Pil skrællen af løget og hvidløgene. Skyl peberfrugterne og fjern kernehuset. Skær det hele i grove tern.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen og paprika. Tilsæt gulerødder, kartofler, løg, hvidløg, snackpeber, vand og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 min.

4. Skær flutene i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

5. Blend suppen igennem med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt cremefine og smag til med salt og peber.

6. Server gulerodssuppen i skåle med sprøde brødcroutoner og evt. lidt friske urter på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre