Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
10 min
Krydret linsesuppe toppet med stegte kartoffeltern, smuldret salatost og friske koriander. Serveret med ristet toastbrød som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramfrossen ratatouille
- 2 dåsehakkede tomater
- 7 dlvand
- 200 gramrøde linser
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spskkarry
- 0.5 spskspidskommen
- 400 gramkartofler
- 0.5 spsktørret oregano
- 6 skivefuldkornstoast
- 0.5 stkcitron
- 100 gramsalatost i tern
- 0.5 pottefriske koriander
- sukker
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Steg den frosne ratatouilleblanding i lidt olie i en stor suppegryde i ca. fem minutter.2
Tilsæt hakkede tomater, vand, skyllede linser, bouillonterning, karry og spidskommen. Lad suppen simre i ca. 20 minutter til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.3
Imens suppen koger gør du resten klar. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Steg dem på en pande i olie til de er sprøde udenpå og gennemstegt inden i. Krydr med oregano, salt og peber.4
Rist toastbrødet i en brødrister eller i ovnen.5
Hæld suppen i en blender i små portioner og blend den helt glat. Pas på ikke at hælde for meget suppe i blenderen. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden.6
Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.7
Server suppen med kartoffeltern, smuldrede salattern, friske koriander og ristet brød. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i små tern.