Snackkugler a la super food. Med chiafrø - perfekte til madpakken.

Ingredienser

( Ca. 15 stk. )

  • 50 gramchiafrø
  • 150 gramdadler*
  • 100 gramcashewnødder
  • 1.5 spskkakaopulver
  • 2 spskrapsolie
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De her lækre snackkugler er perfekte til madpakken, sportsstævnet eller køreturen og er super nemme at lave. De ristede chiafrø giver en nøddeagtig smag, som sammen med de søde dadler giver en mega lækker snack. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Start med at riste chiafrøene på en tør pande, så frøene popper. Rør med en paletkniv, så de ikke brænder på. Lad dem køle af på en kold tallerken.

2. Tag kernerne ud af dadlerne.

3. Blend halvdelen af chiafrøene i en foodprocessor eller minihakker sammen med cashewnødder, dadler, kakaopulver og olie. Blend til du har en sammehængende og klistret masse. Det tager ca. 3-5 minutter.

4. Form små kugler af frugtmassen og rul dem i resten af de poppede chiafrø.

5. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet. Og husk, at de lige skal blive kolde, inden du og ungerne spiser dem - ellers er de for bløde. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at forme kuglerne og trille dem i chiafrø.    

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre