Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
5 min
10 min
Sød chilisauce er, som navnet antyder, sød og ikke stærk. Det gør den til et perfekt tilbehør til asiatiske retter og som dip til gnavergrønt. Hvis du og din familie er glad for stærk mad og ild på tungen, kan I altid tilsætte lidt ekstra chili, så saucen får lidt mere "bid".
Portioner
Ingredienser
- 1 dlvand
- 1 dleddike- lys
- 1/2 stkrød chili
- 1/2 fedhvidløg
- 75 gramsukker
- 1/2 dlketchup
Fremgangsmåde
1
Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chili og hvidløg fint.2
Kog vand, eddike, chili, hvidløg, sukker og ketchup op i en gryde. Lad det simre i ca. 10 minutter til det begynder at tykne lidt. Men husk, at det bliver endnu tykkere, når det køler af.3
Lad chilisaucen køle af og opbevar den på skoldede glas i køleskabet.Tip
Denne søde chilisauce er super nem at lave og smager endnu bedre end den, du kan købe i forretningerne. Brug den som dip til nuggets, grøntsager eller noget helt tredje. Den smager fantastisk!