Sød kartoffelsuppe med sprøde kikærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 dåsekikærter
  • 650 gramsøde kartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sød kartoffelsuppe med sprøde kikærter

I samarbejde med

3.0, Meget populær

Denne kartoffelsuppe er sød i smagen, nem at lave og mætter rigtig godt. Her har vi serveret den med sprøde kikærter på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 dåsekikærter
  • 650 gramsøde kartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skyl kikærterne og tør dem i et rent klæde. Vend kikærterne med olivenolie, salt og peber. Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.

3. Skræl de søde kartofler og gulerødderne og skær begge dele i grove stykker. Pil skrællen af hvidløget og hak det groft.

4. Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen, søde kartofler, gulerødder og hvidløg heri i ca. 5 min. Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 15 min.

5. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber.

6. Server suppen i dybe skåle og top med sprøde kikærter. Velbekomme!

Tip

Tips til minde børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne og vende dem i olivenolie, salt og peber.

Ekstra smag: Tilsæt tørrede chiliflager til suppen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre