Sommerpizza med kartoffel, skinke, flødeost og brombær

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 grambagekartofler
  • 400 grampizzadej
  • 150 gramflødeost med urter
  • 2 kuglemozzarella
  • 125 grambrombær
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 200 gramschwarzwalder skinke
  • 1 bundtradiser
  • 0.5 stkagurk
  •  durummel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sommerpizza med kartoffel, skinke, flødeost og brombær

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Juhuu - pizzadag! Gå en tur i haven og pluk brombær, hvis du er så heldig at have dem udenfor din dør - eller køb dem i supermarkedet. For der skal nemlig brombær på din pizza, og det smager altså mega lækkert! Vi topper derudover pizzaerne med kartofler, flødeost og skinke. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 grambagekartofler
  • 400 grampizzadej
  • 150 gramflødeost med urter
  • 2 kuglemozzarella
  • 125 grambrombær
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 200 gramschwarzwalder skinke
  • 1 bundtradiser
  • 0.5 stkagurk
  •  durummel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern hvis du har sådan et. Men pas på: Det er mega ninjaskarpt! Læg kartoffelskiverne i en skål med vand.

3. Drys mel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til en eller flere pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt den udrullede pizzadej til et stykke bagepapir med fingrene, inden du topper med fyld.

4. Smør et lag flødeost på pizzabunden. Dryp kartoffelskiverne af for vand og fordel dem på pizzaerne sammen med mozzarellaen i små stykker, brombær og timian.

5. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne og flyt til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød.

6. Fordel skinken på pizzaerne og server med skyllede radiser og skyllet agurk i stave. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smøre flødeost på bunden og top med fyld på pizzaen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre