Spaghetti i fad med oksekød og grønt

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramfuldkornsspaghetti
  • 1 stkløg
  • 1 stkhvidløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1/2 pakkebacon i skiver
  • 500 gramhakket oksekød
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 terningoksebouillon
  • 3 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 100 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Du er nok mest vant til at få spaghetti i den klassiske kogte udgave med kødsauce på toppen. Men denne her gratinerede udgave er også virkelig lækker - og så er den perfekt til to dage. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og lad den dryppe af. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i fine tern.

2. Skær baconen i strimler og læg dem på en dyb kold pande - eller i en gryde. Tænd for varmen og lad baconen stege, så den får lidt farve. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre et par minutter. Tilsæt herefter oksekødet og lad det stege med, til det er brunet godt af. Tilsæt de revne gulerødder, hakket tomat, tomatpuré, oregano og bouillon. Lad det hele simre i ca. 10 minutter, mens du laver ostemassen. Smag til med salt og peber til sidst.

3. Pisk æg, mælk, ost og peberfrugt sammen i en skål og krydr med lidt salt og peber. Tag halvdelen fra - det skal du bruge som topping. Tilsæt nu spaghettien til den halvdel af æggemassen, der er tilbage i skålen og rør det godt sammen.

4. Fordel halvdelen af spaghettimassen i bunden af et ovnfast fad. Fordel halvdelen af kødsaucen oven på spaghettien og top med resten af spaghettien. Afslut med den sidste halvdel kødsauce og den sidste del af ostemassen på toppen. Stil fadet i ovnen og lad retten gratinere i ca. 20 minutter, eller til den er lysebrun på toppen. Server evt. med en hurtig salat af ugens rester, hvis du har grønt tilovers. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet, men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til stave, revet ost og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre