Spaghetti med camoufleret broccoli

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkbroccoli
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 spsktørret oregano
  • 4 dlvand
  •  fuldkornsspaghetti
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det her er en ret fantastisk udgave af den klassiske spaghetti bolognese. Den indeholder nemlig masser af broccoli, som vi har camoufleret på bedste ninjamanér, så ungerne ikke opdager noget. Shhhhh...!!!! ;o) Retten er i øvrigt beregnet til to dage, hvor du kan bruge resterne i sprøde taco tubs...

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune.

2. Skræl gulerødderne, skyl broccolien grundigt og skær stokken fra, så du kun har små buketter tilbage. Vask peberfrugten og befri den for kerner. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og giv broccolibuketterne en ordentlig tur i foodprocessoren eller en minihakker, til de er blendet næsten lige så fint som rasp. Skær peberfrugten i tern og tilsæt alle grøntsagerne til kødet.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe du har tid - minimum 20 minutter. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig - ligesom sporene af broccoli bliver pist væk, jo længere tid du lader bolognesen simre! Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs og kog i mellemtiden spaghettien efter anvisningen på pakken.

4. Smag bolognesen til med salt og peber og server i en dyb tallerken - evt. med masser af revet parmesan og basilikum på toppen, hvis du har det i køkkenet. Du kan også sagtens bruge almindelig revet ost og andet grønt - eller bare droppe det. Det er en sand børnefavorit alligevel!

5. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre