Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En smagfuld "bolognese" uden kød men med masser af grøntsager og sorte bønner. Vi serverer bolo'en med spaghetti og mozzarella på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 2 stksquash
- 400 gramgulerødder
- 3 spskbalsamicoeddike
- 1 spskpaprika
- 2 dlvand
- 140 gramtomatpuré
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktørret timian
- 0.5 spsktørret oregano
- 1 dåsesorte bønner på dåse
- 300 gramspaghetti
- 1 kuglemozzarella
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl løg og hvidløg. Skyl squash og skræl gulerødderne. Riv begge dele på den fine side af et rivejern. Pres squashstrimlerne fri for væde med fingrene.2
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt balsamicoeddike. Rør rundt til eddiken fordamper - det lugter ret skarpt, så fyr op for emhætten!3
Tilsæt gulerødder, squash og paprika og rør godt rundt.4
Tilsæt herefter vand, tomatpuré, smuldret grøntsagsbouillon, timian og oregano og vend det hele godt sammen. Hæld væden fra de sorte bønner, hak dem groft og tilsæt dem i gryden.5
Lad sovsen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.6
Kog imens spaghettien efter anvisningen på pakken. Riv mozzarellaen i strimler.7
Smag sovsen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en ekstra smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand.8
Server i dybe tallerkener med lidt grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet, og top med mozzarella. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive squash og skrælle gulerødder.
Mere smag: Hvis du har røget paprika i køkkenet, så tilsæt det - det smager super godt.