Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En nem og lækker pastaret med hjemmelavede kødboller af svinekød, løg, hvidløg, basilikum, parmesan og rasp simret i en mild tomatsauce, der gør retten til et ægte Lady og Vagabonden-hit. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkrødløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 stkfrisk basilikum
- 400 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 3 spskrasp
- 3 spskrevet hård ost
- 480 gramtomatsauce
- 0.5 spsktørret oregano
- 250 gramspaghetti
- parmesan
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl en håndfuld basilikumblade og hak dem fint.
2 Rør kødet sammen med løg, hvidløg, basilikum, æg, rasp, revet ost, salt og peber. Form små kødboller af farsen.
3 Varm en pande op med olivenolie og steg kødbollerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade. Tilsæt tomatsauce og oregano og lad retten simre i ca. 10 min. Smag saucen til med salt og peber.
4 Kog pastaerne efter anvisningen på posen.
5 Server den dampende varme spaghetti med kødboller i tomatsauce og revet ost på toppen. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg og smage tomatsaucen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



